På Professional Scrum Foundations (PSF) lærer du Scrum på en interaktiv måde. Gennem undervisning og øvelser vil du på to dage prøve at bruge Scrum til at bygge færdige produkter. PSF-kurset er en effektiv måde at lære Scrum, og hvordan du arbejder agilt i et Scrum-team.

Det kan du efter kurset
  • Du kender til de forskellige mekanismer, regler og roller i Scrum Frameworket, og hvordan de passer sammen
  • Du kan arbejde agilt i et team ud fra Scrums værdier
  • Du kan hjælpe med transformationen i din organisation
  • Du kan holde Scrum sund på din arbejdsplads
  • Du kan bruge empirisk planlægning som en løbende indbygget aktivitet
Målgruppe

Professional Scrum Foundations er særligt velegnet til dig, der ønsker en grundig introduktion til Scrum eller som gerne vil genstarte en ikke optimal Scrum-implementering. Som deltager forventes det, at du inden kurset har studeret Scrum Guiden og taget den gratis Scrum Open test.

Indhold

Du vil få undervisning inden for fire grundlæggende områder: Scrums teori og principper, Scrum Framework, Scrum Planning og selvorganiserende teams.

Derudover lærer du, hvilke ændringer der skal til for starte op med Scrum, og hvordan kulturen på din arbejdsplads kan påvirkes til en positiv udvikling.

  • Scrums teori og principper: Scrum er baseret på empirisk procesteori med det formål at styre komplekst arbejde. Du vil lære om empirisme, kompleksitet og agilitet inden for de grundlæggende principper i Scrum.
  • Scrum Framework: Elementerne i Scrum supplerer hinanden i en helhed, og du vil få indblik i Scrum Framework, der byder på en række grundlæggende begreber: time-boxes, roller, regler, artefakter, event sprints og planlægning med agilitet.
  • Scrum Planning: Planlægning i Scrum er markant anderledes end traditionel planlægning. På PSF vil du lære at planlægge på flere niveauer ud fra et empirisk grundlag. Derudover vil du blive bekendt med værktøjer som estimering, product backlog ejerskab og Definition of Done.
  • Selvorganiserende Teams: Scrum Teams er selvorganiserende og tværfaglige. På PSF vil du blive undervist i, hvordan du sammensætter det gode selvorganisrende team.
fileDownload kursusbeskrivelse
Test og Certificering

Kurset indgår i Professional Scrum serien og dermed også i certificeringsprogrammet hos Scrum.org, hvor deltagerne efter kurset får mulighed for at tage en online test. Hvis testen bestås, bliver man certificeret som Professional Scrum Master I.

Hvad siger tidligere deltagere?

“Super godt kursus. God opbygning, spændende indhold og god balance mellem teori og simulering af praksis”

Michael Lundgaard
Scrum Master

Underviser:
Ole Rich Henningsen

Ole er en passioneret produktudvikler med særlig fokus på de agile værdier og principper. Han har gennem de seneste 16 år arbejdet med delivery og discovery praktikker og teknikker hos en lang række virksomheder.

Oles repertoire er bredt; Eksempelvis har han vundet iværksætterpriser med egne startup og samtidig haft ansvar for nogle af de største agile transitioner i Danmark. Ole er certificeret facilitator, coach og har været certificeret scrum.org trainer siden 2010.

Certificeringer: NLP Master Coach, Business Facilitator, PST, PSD, PSM, MCSD.NET, MCTS

Tilmeld

Vi glæder os til at se dig!

Deltagerinformation

Betalingsinformation