Design Sprint uddannelse

Lær alt hvad du skal vide for, at du og din virksomhed kan bruge et af de hotteste værktøjer indenfor produktudvikling: Design Sprint.

Pris: DKK 18.500,- Uddannelseslængde: 4 dage

Tilmeld
Det kan du efter uddannelsen
 • Vurdere om Design Sprint er det rette værktøj til dit problem
 • Forberede deltagere og praktik forud for et Design Sprint til det konkrete formål og virksomhed
 • Facilitere dit team effektivt gennem et Design Sprint
 • Anvende konkrete værktøjer indenfor visualisering til at styrke ide- og prototypefasen
 • Undgå typiske fejl og problemer som facilitator
 • Bruge sprintets læring til faktisk at komme videre med koncepter
 • Facilitere andre igennem kunsten at mestre Design Sprints
Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der arbejder med produktudvikling og/eller facilitering, og ønsker at blive mere innovativ og agil i din tilgang til at koncept- og produktudvikle ved at bruge Design Sprints.

Indhold

Design Sprint kom på alles læber efter Jake Knapps populære bog ”The Sprint Book”. På denne uddannelse starter du med at lære det teoretiske fundament bag processen - herefter er det i arbejdstøjet.

Vi har sammensat uddannelsen med fokus på at give dig konkret praktisk erfaring med processen. Du skal derfor eksekvere et design sprint henover de fire dage, og prøve kræfter som facilitator og deltager undervejs. Du lærer også, hvordan du selv kan lære disciplinerne videre til andre – fx i dit team, afdeling eller virksomhed.  

Endelig sørger vi for, at du er særligt trænet i at kunne visualisere jeres ideer vha. grafisk facilitering, og kan variere dine valg af prototypeteknikker og testmuligheder. Kort sagt: Vi gør dig klar til at lave Design Sprints i topklasse.

Camilla, Rune og Martin er alle erfarne facilitatorer og produktudviklere, og har adskillige Design Sprints bag sig. Gennem uddannelsen sikrer de indenfor hver deres speciale, at du kommer igennem al den teori og praksis du har brug for, vekslende mellem korte læringsseancer baseret på best practice og praktisk afprøvning af færdighederne. Alle emner suppleres gavmildt med underviserens personlige tips og tricks, så du ikke behøver at begå de samme fejl, men kan lade dig inspirere af succeserne.

På uddannelsen kommer du gennem følgende:

Modul 1 (2 dage)

Forberedelsen: Først og fremmest lærer du, hvorfor det vigtigste spørgsmål at stille er, om det overhovedet giver mening at køre et Design Sprint. Hvilke situationer passer det på, og hvornår skal man fravælge det. Vi går gennem de forskellige elementer i disciplinen, og giver dig vores bedste råd til en effektiv forberedelse.

Overblik: Design Sprintet er bygget op af fem dage, der hver især kalder på forskellige aktiviteter. Du får det store overblik, der gør dig klar til at forstå og praktisere den enkelte dag. 

Design Sprintet – Dag for dag

 • Forstå: Design Sprintets første dag er ofte den del af sprintet, der kan virke mest uoverskuelig. Du lærer at strukturere, hvad der kan føles som kaos, og du får værktøjer til at få processen på ret køl, hvis den kuldsejler.
 • Skab ideer: Hvordan kan du varme den kreative muskel op, så dit team yder sit allerbedste, når der skal designes på kryds og tværs? Visualisering er et bærende element på dag to i Design Sprintet. Du lærer grundelementerne indenfor grafisk facilitering, så du og dine deltagere er klar til at få fart i tusserne.
 • Beslut dig! Beslutningsprocesserne er noget af det, der er faciliteret mest stramt i et Design Sprint. Du lærer at vælge metode og prøve dem af. Værktøjerne kan i øvrigt bruges i utallige andre sammenhænge end Design Sprints. Bonus: Det inkluderer klistermærker!
 • Byg, Test og Lær: I bliver ledt fra Storyboard til at bygge en prototype i forskellige værktøjer – tag din laptop med, så du kan prøve det af!

 

Modul 2 (2 dage)

Prototyping & testing – næste skidt: Vi starter hvor vi slap, og udbygger dine kompetencer og værktøjskasse indenfor prototyping og testing, som kan være vanskelig at kaste sig ud i for utrænede deltagere på et Design Sprint. Derfor er det vigtigt at du har forskellige metoder klar, som du kan inspirere og supervisere ud fra. Du bliver præsenteret for No-Code Tools, og lærer hvordan du hurtigt og nemt kan lave visuelle prototyper af dine ideer og forretningskoncepter.

Derudover bliver du præsenteret for- og lærer at kende fordele og ulemper ved forskellige typer af testteknikker. Vi opstiller et realistisk setup, og du får mulighed for at prøve at gennemføre interviews, tage noter og uddrage læring.

Design Sprint-Facilitator

Vi gør dig klar til, ikke bare at kunne deltage på et Design Sprint, men at facilitere andre igennem processen og videregive din viden og læring til andre.

Du lærer hvordan du sammensætter et velegnet team, og støtter dem i at sætte deres kompetencer og energi i spil. Du får indsigt i forskellige personlighedstyper og hvordan du tager højde for dem i dit design. 

Du får konkrete tips, tricks, do’s & don’ts til at facilitere teamet gennem de enkelte faser i Design Sprintet.

 

 

Det praktiske

Der optages op til 16 deltagere pr. hold

Undervisningen foregår på følgende dage: 

Modul 1: 9-10 juni 

Modul 2: 9-10 august

Imellem de to moduler sørger vi for, at du bliver udfordret til at prøve din nye viden af med en relevant hjemmeopgave. Vi samler op på jeres erfaringer fra hjemmeopgaven i starten af modul 2.

Ekstra til dig

Prisen for uddannelsen inkluderer foruden undervisning og forplejning:

 • Bogen: Sprint – How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days af Jake Knapp
 • 2 neuland tusser
 • Uddannelsesbevis efter endt forløb

Underviser:
Rune Bjerregaard

Rune er produktudvikler af hjerte, og har arbejdet i en række større danske virksomheder med netop dette.

Han har haft mange forskellige roller som udvikler, scrum master, team lead og coach - men altid med agile principper som bagtæppe. 

Rune underviser i det agile kompetencefelt med fokus på analogi, dynamisk involvering og hands-on. Til daglig arbejder Rune som coach i produktorganisationer hos Syndicates kunder.

LinkedIn

Underviser:
Martin Ibsen

Martin Ibsen er prisvindende designer, forfatter og ansvarlig for digital design hos Syndicate og en erfaren foredragsholder og underviser.

Martin har 12 års erfaring med at benytte design til at skabe forretningsværdi. Han er specialiseret inden for design thinking, product discovery, digital design samt UX og har hjulpet kunder som LEGO, LINAK, Inwido, med flere.

Certificeringer: Master’s Degree i Design Thinking og Innovative Designprocesser Designing Though Thinking out Loud fra The Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID)

LinkedIn

Underviser:
Camilla Linnemann

Camilla er en passioneret og erfaren facilitator. Hendes teoretiske afsæt som Certificeret Business Facilitator (IAF), krydrer hun med et særligt blik for at inddrage deltagere og medarbejdere i problemløsning gennem workshops og møder. Hun skaber bl.a. værdi gennem visuelle virkemidler og inspirerer altid med nye metoder og teknikker til at engagere og skabe motivation i organisationer. 

Camilla har afholdt adskillige kurser i facilitering og grafisk facilitering, og altid med fokus på at sætte deltagernes dagligdag i centrum og få tuschen i hånden fra start

Certificeringer: Certified Business Facilitator (IAF), Scrum Master (PSM) og Product Owner (PSPO), Cand.mag i Oplevelsesøkonomi

LinkedIn

Tilmelding

Tilmeld dig uddannelsen ved at vælge sted, dato og skrive dine kontaktoplysninger nedenfor. Du modtager selvfølgelig en bekræftelse, når du er tilmeldt. Vi glæder os til at se dig!

Brug for at tilmelde flere? Skriv til os på syndicateU@syndicate.dk for at høre mere om mulighederne for skræddersyede virksomhedsuddannelser.

Vælg starttid og sted

Pris: DKK 18.500,-
Uddannelseslængde: 4 dage

Indtast dine oplysninger

Husk at vælge tidspunkt og by ovenover.
Betaling foregår via faktura som du modtager på din mail efter uddannelsen. Se også vores salgsbetingelser.